Mergi la o petrecere si, desi vrei sa distrezi, iar asta implica si cateva pahare, n-ai vrea sa-i faci rau corpului tau. Nici in aceste momente nu uiti de sanatatea ta si te gandesti ce sa consumi pentru a-i fi cat mai usor corpului sa proceseze.
Desi bautura in exces nu este niciodata recomandata, indiferent pe ce parte ai intoarce camasa, exista anumite licori mai indicate decat altele.
Fara mahmureala
Votca este bautura cel mai usor de procesat pentru ficat, iar daca adaugi o felie de lime sau lamaie, vitamina C te va ajuta si ea. Nu uita sa bei si apa intre paharele cu alcool.
Fara sa te ingrasi
Daca iti faci griji ca dupa un weekend in care ai cam consumat alcool nu te vor mai incapea pantalonii, alege sa bei sampanie, cautand sortimentul fara zahar adaugat. Aceasta are doar 60 de calorii pe pahar, jumatate fata de alte bauturi. Cativa creveti iti vor oferi energie si vor face ca alcoolul sa fie absorbit mai usor in sange.
Protejeaza-ti oasele
Berea poate ajuta la o mai buna densitate osoasa, avand silicon, care ajuta corpul sa absoarba mai bine calciul. O poti asocia cu niste branza cu mucegai.
Fara balonare
Cand bei bere, s-ar putea sa te confrunti cu senzatia de balonare. Daca vrei sa nu se intample acest lucru, consuma niste alune prajite, acestea oferindu-ti magneziu, necesar, printre altele, si pentru muschi.
Chefuiesti, dar nu-ti slabesti imunitatea
Vinul rosu, cel mai inchis la culoare, are resvestrarol, un antioxidant extrem de benefic pentru inima. Daca mai adaugi si cateva masline, iti vei imbunatati si circulatia.
Colesterol scazut
Cercetatorii spun ca o jumatate de halba de cidru are aceeasi cantitate de antioxidanti precum un pahar de vin. Contine si pectina, care scade colesterolul. Fisticul merge foarte bine combinat, si el reducand nivelul colesterolului cu pana la 13%, consumat in mod regulat.
ads
februarie
4
4
Etichete:
actiune alcool corp,
alcool,
alcool sanatate,
bauturi mai putin nocive,
bere sanatate,
Informatii utile,
vin sanatate
Cum sa bem cu cap la chefuri?
Publicat de
Blogus
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu