ads



Ce mananca un hamster in special

Hamsterul este un animalut de companie care nu face mofturi la mancare. el este omnivor, dar in special se hraneste cu diferite alimente de origine vegetala sau animala. Cel mai des se gaseste la pet-shopuri diferite mancaruri speciale pentru ei, insa nu toti hamsterii mananca.
Ce mananca un hamster in special: morcovi, salata, patrunjel (bogat in vitamica C), fasole, pastai si porumb. Ca fructe: banane, nuci, mere, caise. Carnuri: de pasare, atentie! fiarta si nu prajita. Alte alimente ar mai fi: orez fiert, ou, fiert, paine uscata, paste.
Atentie! Nu ii oferiti citrice precum, portocale, lamai. Acestea chiar daca au Vitamina C, ele nu fac bine sistemului digestiv al hamsterului.
Mancarea hamsterului trebuie sa stea intr-un blog mic sau o farfurioara. Este necesar sa ii lasati cantitatea necesara pentru o zi, si anume, aproximativ o lingura de mancare. Este bine ca mancare sa fie constituita din alimente generale.
La pet-shopuri cel mai des se gasesc acele cutii kiri-kiri cu mancare ce este constituita din: grau, porumb, orz, ovaz, seminte, precum si alte componente de materie vegetala.
Hamsterii beau apa? Da, ei beau apa. Chiar daca hamsterul este un adevarat erou in a rezista la apa, el bea, nu foarte multa, dar bea. Dar cel mai des el isi extrage apa din alimentele ce contin lichide. Daca ii oferiti doar mancare uscata si nu ii oferiti si apa, aveti sansa sa va treziti cu el mort pentru ca se dezhidrateaza. Obisnuiti sa ii puneti un recipient cu apa, pe baza de bilute (se gaseste la pet-shopuri) din care hamstrul poate bea.
Cel mai des sunt mofturosi si nu beau apa ca sa ii vedeti. Dar daca ii oferiti apa cu acel recipient, cel mai des va bea pentru ca ii place sa fie servit. Cel putin asa face hamsterul meu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro