ads



Scarpinatul ofera senzatii similare sexului

Scarpinatul ofera senzatii similare sexului - este teoria unei echipe internationale de oameni de stiinta. Insa nu toate locurile in care ar putea aparea mancarimi, odata scarpinate, ofera aceleasi senzatii.

In cadrul unui studiu s-a descoperit ca cea mai placuta senzatie se obtine in urma scarpinarii gleznei. Senzatia nu e nici pe departe comparabila cu cea resimtita in urma scarpinarii antebratului sau a spatelui, de exemplu, explica cercetatorii. Voluntarilor le-a fost indusa dorinta de a se scarpina folosindu-se o planta iritanta

De ce ar fi importanta o astfel de cercetare? Potrivit profesorului Francis McGlone, de la Universitatea Liverpool John Moores, mancarimea cronica, la fel ca si durerea cronica, poate devasta vieti. Iar intelegerea felului in care aceasta apare, se manifesta si senzatiile ce o insotesc poate duce la gasirea unor tratamente.

In plus, potrivit acestuia, asa cum in piele se gasesc nervi ce duc mesajele legate de durere la creier, exista si un sistem similar pentru mancarimi, fapt descoperit abia in urma cu 10 ani de un profesor de la Universitatea Heidelberg. Un posibil tratament ar presupune dezactivarea acestor nervi, in cazul unor boli precum psoriazisul sau eczema.

In plus, potrivit lui McGlone, senzatia de placere de dupa ce ne-am scarpinat trebuie sa aiba un motiv ce tine de evolutie. Sexul este placut pentru a ne incuraja sa ne reproducem, mancatul pentru a supravietui. Cat despre scarpinat, cel mai probabil este placut pentru a face acest gest ori de cate ori exista o mancarime, ce ar putea fi cauzata de un parazit. Iar in cazul gleznei, dezgolita la stramosii nostri, probabilitatea de a fi "vanata" de paraziti era foarte mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro