Aluat
1 cana de ulei
1 și 1/2 cana de apa
2 căni de faina
6 oua
Crema pentru eclere
1litru de lapte
8 linguri de faina
250 gr. zahar
zahar vanilat sau vanilina (2 plicuri)
150 gr. unt
Glazura
8linguri de zahar
4 linguri de apa
2 linguri cacao
100 gr. unt
Preparare:
1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.
Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.
Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.
2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.
3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.
Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Mentiuni:
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.
POFTA BUNA.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: medie
ads
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu