ads



Eclere cu Crema si Ciocolata

Aluat
1 cana de ulei
1 și 1/2 cana de apa
2 căni de faina
6 oua

Crema pentru eclere
1litru de lapte
8 linguri de faina
250 gr. zahar
zahar vanilat sau vanilina (2 plicuri)
150 gr. unt

Glazura
8linguri de zahar
4 linguri de apa
2 linguri cacao
100 gr. unt

Preparare:
1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.

Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.

Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.

2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.

3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.

Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Mentiuni:
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.

POFTA BUNA.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: medie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro