ads



Remedii naturiste pentru crampele menstruale

Crampele menstruale (cunoscute şi sub numele de dismenoree) sunt dureri care apar în zonele abdominale şi pelviene, ca urmare a ciclului menstrual al femeilor. Durerea poate varia semnificativ de la o persoană la alta, de la crampele uşoare la cele extrem de severe.

Crampele menstruale de intensitate medie sunt de multe ori abia sesizabile şi durează doar câteva ore. În astfel de cazuri, principalul simptom este, de obicei, o senzaţie de balonare sau de greutate în zona abdomenului.


Crampele menstruale severe duc la dureri pulsatile semnificative în zona inferioară a abdomenului (ocazional, şi în partea inferioară a spatelui). În aceste cazuri, crampele pot dura una sau două zile.

Alte simptome, care însoţesc uneori crampele menstruale, includ greaţă, vărsături, transpiraţii, ameţeli sau chiar scaune moi.

Cauzele crampelor menstruale

În timpul menstruaţiei organismul eliberează un hormon numit prostaglandina, care provoacă contracţii ale uterului pentru a-l ajuta să elimine fragmentele de mucoasă uterină. Cercetătorii cred că acest hormon este una dintre principalele cauze ale crampelor menstruale.

Din motive care sunt încă necunoscute, femeile mai tinere au tendinţa de a experimenta mai multe crampe severe decât cele mai în vârstă. În plus, crampele severe tind să scadă în intensitate odată cu vârsta şi dispar, de cele mai multe ori, după sarcină.

Alți factori cunoscuți pentru declanşarea crampelor menstruale sunt stresul, depresia, anxietatea sau fumatul. Prin urmare, reducerea sau eliminarea acestor factori de risc poate conduce la reducerea crampelor severe din timpul menstruaţiei.

Remedii naturiste

Perna electrică

Multe femei au descoperit că o pernă electrică aşezată pe partea inferioară a abdomenului uşurează durerea sau crampele menstruale.

Dacă nu aveţi o pernă electrică, folosiţi un ciorap cu umplut cu seminţe de in sau orez (nefierte) încălzite în cuptorul cu microunde 1-2 minute.

O altă metodă uzuală este folosirea unei sticle cu apă caldă.

Muşeţelul

Muşeţelul este utilizat pe scară largă pentru tratarea problemelor ginecologice cum ar fi crampele menstruale sau disconfortul legat de sindromul premenstrual.

Adăugaţi 2 linguriţe de flori uscate de muşeţel la o cană de apă clocotită şi lăsaţi-l cel puţin 5 minute. Dacă utilizaţi un pachet de ceai de muşeţel, urmaţi instrucţiunile de pe cutie. Puteţi adăuga şi miere după gust.

O măsură preventivă ar fi să începeţi să beţi câte o cană de ceai de muşeţel cu câteva zile înainte de menstruaţie, iar în cursul acesteia - câte două căni de ceai în fiecare zi. De asemenea, vă veţi simţi minunat dacă, în timp ce beţi ceaiul, veţi ţine cana caldă pe partea inferioară a abdomenului.

Vitamine şi minerale

Alimentele şi suplimentele bogate în complexul B, calciu, magneziu şi zinc sunt foarte eficiente în reducerea durerii, a balonării sau a altor simptome ale crampelor menstruale.

Calciul ajută atât la menţinerea tonusului muscular, cât şi la prevenirea crampelor sau durerilor. Pentru majoritatea femeilor este recomandat un aport zilnic de 800 mg de calciu, cantitate care poate fi găsită în trei ceşti cu lapte.

Suplimentarea magneziului este, de asemenea, recomandată deoarece ajută organismul să absoarbă calciul. Cele mai bune surse de magneziu sunt: fasolea, grâul integral, tofu, somonul, creveţii, nucile şi legumele.

Exerciţiul fizic regulat

Exerciţiul fizic este considerat a fi un mod natural de reducere a tensiunii musculare şi de ridicare a moralului. Prin urmare, menţinerea unui program simplu de exerciţii fizice, cum ar fi mersul pe jos timp de 20 de minute zilnic, poate reduce severitatea crampelor musculare.

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este utilă în ameliorarea durerii asociată cu crampele menstruale. Iată cum trebuie făcut un ceai simplu de ghimbir:

- tăiaţi în felii subţiri o bucată mică de ghimbir;
- lăsaţi feliuţele să fiarbă în apă clocotită timp de 15 minute;
- folosind o strecurătoare, turnaţi ceaiul într-o cană;
- adăugaţi miere după gust.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro