ads



Roşia, invinge cancerul de prostată

Studii recente realizate în laborator au demonstrat că o substanţă provenită din tomate încetineşte dezvoltarea cancerului de prostată. Mai mult chiar, se pare că substanţa respectivă reuşeşte chiar să omoare celulele canceroase.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Portsmouth din Anglia au testat, potrivit descoperă.ro, efectele licopenului asupra mecanismului prin care celulele canceroase exploatează sângele uman pentru a creşte şi a se răspândi. Ei au descoperit că această substanţă, care dă tomateleor culoarea roşie, interferă cu capacitatea tumorilor de a se ataşa de o sursă de aprovizionare cu sânge. Se pare că că licopenul este atât de puternic, încât procesul de suprimare a celulelor canceroase poate avea loc ca urmare a consumului de roşii.

Studiul este însă abia în stadiul de laborator, iar oamenii de ştiinţă speră că în scurt timp vor putea testa efectele licopenului asupra oamenilor care suferă de cancer prostatic. De asemenea, se pare că anumite soiuri de roşii dau rezultate mai bune, iar pentru a le identifica va fi necesară o serie de alte teste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro