Femeile care mănâncă multe legume, în special cantităţi importante de usturoi şi ceapă, au un risc semnificativ mai mic de osteoartrită a articulaţiei şoldului.
O metodă simplă de prevenire, care poate aduce beneficii considerabile.
Studiul, finanţat de Arthritis Research a fost efectuat la King's College London şi University of East din Marea Britanie, pe un număr de 1.000 de femei în stare bună de sănătate, cu vârste între 46 şi 77 de ani, în particular gemene, urmărite pe o durată de 9 ani.
Acest studiu este primul de acest fel, implicând tiparele dietelor şi influenţa pe care ar putea-o avea în prevenirea unor afecţiuni.
Participantele au trebuit să furnizeze informaţii detaliate cu privire la obiceiurile lor alimentare şi au fost supuse periodic la radiografii ale mâinilor, genunchilor şi pelvisului, în vederea identificării semnelor de degenerescenţă articulară (artrozei).
Rezultatul, publicat în BMC Musculoskeletal Disorders a arătat că femeile care au avut o dietă bazată pe multe legume şi fructe au avut mai puţine cazuri de osteoartrită, mai ales în cazul în care ingerau cantităţi mari de usturoi, ceapă, praz, ceapă eşalotă (un soi de ceapă mai mică, cu o aromă mai puternică şi mai dulce).
Pentru a înţelege mai bine acest efect protector, cercetătorii au efectuat şi experimente „in vitro”.
Astfel, ei au observat că alicina, un compus existent în aceste plante, a avut o acţiune anti-inflamatoare clară, cu un efect protector împotriva degradării articulare.
Faptul că acest studiu s-a axat pe gemeni a exclus componenta genetică a acestui proces.
Sursa: passionsante.be
Foto: healthynutrition.me
ads
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu