ads



Semnificaţia simbolurilor din ceasca de cafea

Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman. Spre deosebire de felul în care bem cafeaua astăzi, în viteză, la pachet, pe stradă sau de la automat, vechile civilizaţii făceau din asta un adevărat ritual, asemănător ritualului ceaiului din Japonia. Cafeaua se bea în clipele de relaxare, împreună cu persoanele dragi, în tihnă, iar ghicitul, practicat adesea în familie sau între prieteni, vine să completeze momentul special.

Simboluri din ceaşca ta şi semnificaţia lor

Interpretarea se realizează pe baza primelor imagini induse de simbolurile din ceaşcă persoanei care ghiceşte. Dacă ghiceşti, nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, ci trebuie să spui ceea ce îţi declanşează în minte desenele din zaţ observate. Iată câteva simboluri şi semnificaţia lor posibilă:
Peşte - peştii indică în general noroc sau o sumă importantă de bani. Un simbol din ceaşca ta ar trebui interpretat întotdeauna corelat cu celelalte imagini din jur.
Cercuri, inele – cercurile semnifică uniune, asociere, căsătorie, parteneriat.
Păun - simbolizează încrederea în sine, mândria, realizările personale.
Şobolan – pierdere de bani, posesiuni şi în general ceva material; furt, pagubă
Diavol - reflectă starea de spirit, o teamă care îi cuprinde gândurile celui care a băut din ceaşcă şi indică faptul că ar trebui să aibă o gândire pozitivă.
O linie bine delimitată, dreaptă sau ondulată – un drum pe care trebuie să-l faci, fie că este unul fizic sau unul spiritual
Cerc cu un punct în interior - sarcină, naştere, apariţia unui copil în familie
Artificii – probleme în plan personal, neînţelegeri în cuplu
Pătrat sau dreptunghi – o nouă locuinţă
Lumânare - o dorinţă îndeplinită
Călăreţ – un nou bărbat, veşti bune, logodnă
Pisică - o persoană cu mai multe feţe
Cruce - izbândă asupra unei situaţii negative
Fereastră deschisă – o oportunitate bazată pe mult noroc
Fluture – flirt, începutul unei relaţii, dragoste
Pasăre – albă: veşti bune; neagră: veşti proaste
Măr – fertilitate, creativitate
Pod - trebuie luată o decizie importantă
Nod – Ingrijorare, probleme legate de sănătate
Floare – fericire, armonie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro