ads



Telefonul tau este ascultat?

In ultima vreme am auzit tot felul de povesti despre ascultarea telefoanelor mobile si interceptarea acestora. Cum iti poti da seama ca telefonul tau e ascultat? Unii zic ca ti se aude ecoul, alti ca se aude un beep cand incepi convorbirea sau ca se aude un tiuit in convorbire.

Cand esti ascultat nu auzi nimic, asta a spus si un director SRI. Daca pe telefonul fix se leaga cineva pe fir inaintea telefonului tau si nu face un contact bun se aud zgomote. Dar situatia este improbabila. Autoritatile au acces la convorbirile tale direct de la Vodafone, Orange, Cosmote, RTC etc, deci sunt simple “abureli”. Si daca te-ar asculta ilegal, tot nu auzi nimic.

Localizarea se poate face automat din antenele operatorului mobil, in functie de semnalul receptionat de catre fiecare statie fixa. Momentan nu este implementata localizarea foarte precisa, mai ales in mediul rural unde o antena acopera suprafete mari. O norma europeana spune ca va fi obligatorie implementarea unui sistem de localizare cu o precizie de cel putin 100m (din cate tin minte) pentru 112 in doar cativa ani. In cazul telefonului fix nu exista dubii de locatie. Aceste informatii sunt disponibile numai organelor competente

Daca se doreste localizarea unui telefon mobil cu orice pret, acest lucru se poate face prin metode speciale si este foarte eficienta. Presupun ca si o alta persoana care nu lucreaza la autoritati ar putea face un astfel de echipament, dar trebuie sa stie multe lucruri si se supune riscului de a fi prins.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro