ads



Vinul cu aromă de meteorit

Un britanic, astronom şi vinificator, a inventat vinul cu infuzie de meteorit, informează Huffington Post. Deşi sună ciudat, creatorul băuturii susţine că a folosit un meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani, provenit de la un asteroid localizat între Marte şi Jupiter.

Ian Hutcheon a creat un Cabernet Sauvignon cosmic, obţinut la propria cramă din Cachapoal Valley, Chile. Britanicul a cules strugurii şi i-a lăsat la fermentat 25 de zile, apoi i-a supus fermentării malolactice pentru un an, timp în care meteoritul a stat la “marinat” alături de vin. Ulterior, vinul rezultat a fost amestecat cu o sticlă de Cabernet Sauvignon.

“Ideea din spatele inventării vinului cosmic a fost de a permite tuturor oamenilor să atingă ceva din spaţiu. Când bei acest vin, bei de fapt elemente de la naşterea sistemului solar”, a declarat Ian Hutcheon.

Potrivit Discovery News, citat de Huffington Post, meteoritul a căzut pe Terra în urmă cu aproximativ 6.000 de ani, în deşertul Atacama. Vinul unic este disponibil doar în cadrul observatorului inventatorului, Centro Astronomico Tagua Tagua, însă Hutcheon plănuieşte să-l exporte.

Deşi este primul vin cu infuzie de meteorit, nu este singura băutură cosmică. În 2008, o companie australiană a lansat berea fabricată din ingrediente provenite din spaţiu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro