ads



Bei apă după un suc dulce?

Există din ce în ce mai multe cazuri de eroziune dentară, iar tinerii au cele mai multe şanse de a suferi de această afecţiune.

Eroziunea dentară înseamnă o eroziune a smalţului dinţilor care apare ca urmare a prezenţei de aciditate în gură şi nu este imputabilă bacteriilor orale prezente în mod natural şi necesar.

Fără tratament, este posibil să se piardă complet smalţul dinţilor.

S-a înregistrat o mare eroziune dentară la persoanele care consumă frecvent băuturi cu aciditate ridicată. Acestea sunt, de exemplu, sucurile carbogazoase, dar de asemenea şi sucurile de fructe, băuturile energizante pentru sportivi, vinul, berea, sau anumite cocteiluri.

Reţineţi că băuturile răcoritoare pe bază de ceai sau lămâie, care conţin mult acid nitric, sunt şi mai agresive decât sucurile pe bază de cola.

Băuturile care conţin mari cantităţi de glucoză sau fructoză pot de asemenea ataca puternic smalţul.

Ar trebui să beţi mai bine sucurile printr-un pai şi să nu păstraţi acest tip de băuturi prea mult în gură.

Aciditatea gastrică, dar şi unele fructe cum ar fi citricele, kiwi, fructele de pădure roşii sau merele acre pot ataca de asemenea dinţii.

Cum putem evita erodarea smalţului dinţilor?

Prin limitarea consumului de băuturi răcoritoare şi alimente cu aciditate ridicată dar şi cu conţinut ridicat de zahăr.

Nu păstraţi alimentele sau lichidele mult timp în gură şi asiguraţi-vă că beţi sucurile cu un pai.

Neutralizaţi aciditatea bând de exemplu apă plată, lapte, sau mestecând regulat o gumă fără zahăr sau pe bază de bicarbonat, după ingerarea unui aliment sau lichid acid.

Dacă la micul dejun doriţi să beţi un pahar cu suc de fructe sau să consumaţi citrice, trebuie să vă spălaţi pe dinţi înainte pentru a crea o barieră de protecţie a dinţilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro