ads



Proprietatile si nutrientii dovleacului

Se pare ca frigul se tine si cu dintii de noi… Toti am crezut ca dupa luna decembrie, totul va reveni la normal, iar primavara isi va face aparitia. Se pare ca nu a fost asa de loc, a fost frig frig, iar acum au inceput si ninsorile. “Iarna” aceasta, sanatatea noastra primeste un cadou, dovleacul. Acesta este delicios, plin de nutrienti si este un mare aliat al nostru si ne ajuta sa combatem problemele de stomac. Previne si calmeaza inflamatiile stomacului si intestinului. Dovleacul este indicat sa fie administrat si in cazul in care o persoana sufera de gastrita, de sindromul de colon iritabil sau de boala Crohn. Pe de alta parte este diuretic, adica evita retentia lichidelor si previne piatra la rinichi. De asemenea, este si un stimulant al pancreasului, ceea ce-l transforma intr-un aliment benefic diabeticilor.
Unul din principalii nutrienti ai dovleacului este carotenul. Proprietatile acestuia sunt foarte ample, subliniind functia sa prevenitiva a cancerului, in mod special al prostatei. Carotenul este bogat in vitamina C si in fibra. Pulpa de dovleac detine mari proprietati, aceasta fiind bogata in minerale ca fosfor si magneziu. De asemenea, contine si fier, cupru, acid folic si vitamina E.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro