ads



Remedii pentru dureri de cap

Dacă un remediu este vechi, nu înseamnă neapărat că este şi fără valoare. Vechiul remediu de ieri devine, de mai multe ori, ultima descoperire ştiinţifică a zilei. De exemplu, decoctul din scoarţă de salcie este un vechi remediu pentru dureri musculare şi articulare, reumatisme şi dureri de cap. Astăzi, medicamentul de sinteză cel mai folosit, pentru a le ameliora, este aspirina. Elementul de bază al aspirinei este acidul salicilic, o substanţă pe care cercetătorii au descoperit-o în scoarţa de salcie!

În cele ce urmează, vom prezenta diferite remedii tipice folosite de către medicii de familie din alte vremuri, pentru a trata diverse forme de dureri de cap. Mulţi pacienţi de azi le găsesc satisfăcătoare. Poate că veţi fi şi dumneavoastră un astfel de caz. Remediile sunt extrase din cartea Vitalogy, scrisă de doctorii Wood şi Ruddock:

Remedii pentru durerile de cap

Faceţi un litru de infuzie folosind cea mai bună marcă de ceai verde. Cât este fierbinte, adăugaţi-i sucul de la două lămâi mari şi lăsaţi-l să se răcească. Apoi, puneţi-l în sticlă. Beţi o cană plină de ceai la fiecare două ore.
Udaţi o bucată de pânză cu tinctură de hamamelis şi aplicaţi-o pe locul dureros. Când s-a uscat, udaţi-o din nou. Acest remediu este bun, în general, pentru durerile de cap provocate de un aflux excesiv de sânge, la cap, sau pentru cele care sunt însoţite de acelaşi fenomen.
Deseori, două linguriţe cu praf de cărbune, într-o jumătate de cană de lapte, uşurează rapid pacientul, mai ales dacă are aciditate la stomac. Şi în cazul constipaţiei, numeroase persoane sunt vindecate cu o lingură, de trei ori pe zi… Cărbunele obţinut din mlădiţele tinere de salcie este preferabil pentru majoritatea întrebuinţărilor medicale.

Remarcaţi prezenţa salciei în acest remediu.

Dureri de cap de origine nervoasă

Într-o cană cu apă, adăugaţi o linguriţă de esenţă de mentă; udaţi cu ea o bucată de pânză şi puneţi-o pe cap şi pe tâmple. Aceasta are, deseori, efect rapid. Când pânza s-a uscat, udaţi-o din nou.
Îmbibaţi o pânză cu camfor, răsuciţi-o şi puneţi-o, ca o compresă, pe ceafă; înfăşuraţi-vă capul, pentru ca s-o puteţi menţine în acel loc. Când s-a uscat pânza, udaţi-o iar, deşi o singură aplicaţie este de obicei, suficientă pentru cele mai rele dureri de cap (în special cele de ceafă).
În cazul simptomelor acute ale durerilor de cap de origine nervoasă, beţi timp de 3-4 ore multe căni cu decoct de gura lupului, care va fi, de cele mai multe ori, eficace.

Dureri de cap datorate bolii

Aceasta este un tip de durere pricinuită deseori de o proastă funcţionare a stomacului sau a ficatului.

În caz de simptome acute, începeţi să beţi apă cu lămâie, astfel: adăugaţi la ¼ litru de apă călduţă o lingură de suc proaspăt de lămâie. Faceţi aceasta, timp de o oră, la fiecare 15 minute. Dacă suportaţi, puteţi să puneţi mai multe lămâie sau să beţi o cantitate dublă de apă. Efectul va fi salutar şi vă va linişti foarte mult.
Profesorul Sandborn, din Montreal, face cunoscută constatarea că hameiul dă rezultate infailibile în acest tip de durere de cap şi că a obţinut aceleaşi rezultate pentru toate celelalte cazuri în care l-a prescris. Trebuie să faceţi un ceai de hamei, din care să beţi o cană la trei ore ( sau la două ore, în cazurile grave). Se bea foarte cald.
Guarana (Paullinia sorbilis) este un excelent remediu pentru durerile de cap provocate de boală. Luaţi 10 picături, până la o linguriţă, de extract şi repetaţi doza la fiecare oră sau la o jumătate de oră, până ce dispare durerea, deşi o doză este, de cele mai multe ori, suficientă. Profesorul Bundy de la California Medical College declară: „Când vă doare capul, nu uitaţi gurana”. Acesta este remediul său favorit şi îl consideră cel mai apt pentru alinarea majorităţii durerilor de cap.

NOTA BENE: Guarana este numită, deseori: „cacao braziliană”, pentru că mirosul său este foarte asemănător cu acela de cacao obişnuită. După legendele sud-americane, acţiunea sa stimulentă ar fi fost descoperită de incaşi.

O jumătate de linguriţă de guarana, în puţină apă, este o băutură reconfortantă, pe care brazilienii o beau după masă, în anotimpul cald. Ei o folosesc şi ca remediu împotriva durerilor de cap provocate de excese sau de depresiune.

Este interesant de remarcat că dr. Eichenlaub, un medic modern, recomandă cafeaua pentru durerile de cap violente. Guarana conţine mai multă cofeină decât cafeaua (un procent de cofeină de 0,5-2 % în cafea şi 2,5-5% în guarana!). Conţinutul de cofeină explică, se pare, eficacitatea guaranei împotriva durerilor de cap.

Desigur că guarana trebuie să fie evitată atunci când ceaiul şi cafeaua vă sunt interzise.

REZUMAT

Plantele sunt remediile naturii pentru alinarea durerilor de cap de origine nervoasă.
Plantele nervine nu creează dependenţă. Ele au o acţiune blândă şi calmantă şi pot fi întrebuinţate perioade lungi, dacă este nevoie, fără a provoca efecte secundare dăunătoare.
Migrenele pot avea cauze diferite.
Numeroase cazuri de migrenă au fost vindecate cu plante sau cu vitamine.
Plantele nu sunt demodate. Avem mereu dovezi că ele au, în continuare, aceleaşi virtuţi pe care le cunoşteau la fel de bine şi strămoşii noştri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro