ads



Vaccin pentru dependentii de heroina

Un vaccin pentru dependentii de heroina ar putea fi folosit in cinci ani, oficialii mexicani anuntand ca Guvernul a patentat tratamentul, dupa ce acesta a fost testat cu succes pe sobolani.

Urmatorul pas este testarea sa pe oameni, a declarat un oficial, citat de Daily Mail, ceea ce inseamna ca nu poate iesi pe piata mai devreme de cinci ani.

De ce doar heroina? Din simplul fapt ca doar sub acest aspect s-a cerut brevetul, insa cercetarile avanseaza rapid si in ceea ce priveste cocaina si metamfetaminele. Conform publicatiei Reforma, vaccinul actioneaza provocand un raspuns al sistemului imunitar, fiind blocat accesul heroinei catre sistemul nervos. Astfel, este redus impactul drogului.

Experimentele realizate pe soarecii dependenti de heroina au aratat ca nevoia de drog a disparut. Dupa cum a declarat Maria Elena Medina Mora, director al Institiutului mexican de Psihiatrie, vaccinul nu va fi solutia pentru toate tipurile de dependenta, insa va fi util macar intr-o mare parte din cazuri. Potrivit acesteia, persoana in cauza va trebui sa isi doreasca sa scape de dependenta si sa beneficieze si de ajutor psihiatric.

In doze mici, heroina da o senzatie de caldura si de bine, insa in doze mari da somnolenta si relaxare totala. Supradozele pot duce la coma si chiar moarte.

Este un drog din clasa A, care da dependenta puternica, iar simptomele sevrajului sunt severe, incluzand diareea, nevoia de a vomita, sensibilitatea la durere si febra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Links

Real Time Web Analytics ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Blogs lists and reviews GeoURLYahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Free Automatic Backlink 1000 Backlinks Free 100K Backlinks Backlinks Center Free SEO Backlinks Instant Backlinks SEO Bookmarks Dofollow Backlinks Premium Backlinks Top SEO BacklinksInternet blogs Search Engine Submission - AddMe goBlogz,Anunturi,Blog Directory,1-Hit Free Search Engine Submit,FREE Search Engine SubmissionTry My SEO Tool, SEO Tools Ping Blog Now BlogWiki.ro